Trolls

Mike Mitchell, USA, 2016

93 min.SpillefilmU/SpillefilmBørnefilm, Animation

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen har en humoristisk, varm og eventyragtig grundstemning, men den indeholder også flere scener med en lettere truende stemning, hvor de små trolde jages og fanges af meget større væsner, der vil æde dem. Dramatisk musik og overraskelseseffekter er med til at gøre disse scener skræmmende for de yngste. I en scene ses kæmpeedderkopper langsomt snige sig ind på en intetanende og hjælpeløs hovedfigur. I en anden scene mister alle de ellers så optimistiske trolde modet, da de er blevet taget til fange og ikke kan se nogen udvej. Mange af de lettere truende scener forløses dog med humor.

Da filmen foregår i et eventyrligt, animeret univers, og ingen kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn under 7 år.
Dansk titel Trolls
Original titel Trolls
Instruktør Mike Mitchell
Produktionsland USA
Produktionsselskab DreamWorks Animation
Dansk distribution SF Studios
Dansk biografpremiere 13.10.2016
Synopsis Troldene er kendte for deres skøre, farverige og magiske hår, og de er de lykkeligste og mest muntre væsener, men da flere af troldene pludselig bliver fanget af de onde Borkere, må den evigt positive trold Poppy søge hjælp hos den gnavne Kvist, og sammen tager de ud på en redningsmission, der fører dem langt væk fra den verden de kender til. På rejsen møder de udfordringer, der giver dem kam til deres kulørte hår og ikke mindst tester deres evner til at levere musiske medleys til alle situationer.