Oskar & Josefine

Carsten Myllerup, Danmark, 2005

83 min.SpillefilmDK/SpillefilmBørnefilm

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen foregår i et historisk univers med tydelige eventyrtræk, f.eks. kan hovedpersonerne rejse frem og tilbage i tiden. Spændingen bygges stille og roligt op og personerne kan fra starten af tydeligt karakteriseres som enten helte eller skurke.
Filmen indeholder flere scener, hvor hovedpersonerne trues med henrettelser eller død, f.eks. bliver en af hovedpersonerne dømt til at blive brændt på et bål. Disse scener er prægede af en stærk spændingsopbygning i handlingen. Hovedpersonerne er dog på intet tidspunkt bange og som tilskuer tror man på, at de klarer problemerne. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Dansk titel Oskar & Josefine
Original titel Oskar & Josefine
Instruktør Carsten Myllerup
Producent Rasmus Thorsen, Tomas Hostrup-Larsen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Cosmo Film
Dansk distribution SF Studios, Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Tekniske data 2272, 35 mm, Widescreen, Farve, Dolby, SRD
Dansk biografpremiere 11.02.2005
Synopsis Josefine og Oskar er taget til provinsen for at besøge Oskars mormor og morfar. De får en "drømmekage" med på rejsen af Josefines far. Den virker efter hensigten, for Josefine slumrer i toget og drømmer om den mystiske Thorsen - som har uanede og uhyggelige kræfter. Ved et uheld kommer Oskar og Josefine tilbage til det 17. årh. Her finder de Oskars familie og den 6-årige Kirsten, der ligger for døden. Josefine redder hende, men kommer nu selv i livsfare. Hun bliver anklaget for at være heks, og bålet venter! Filmen er baseret på TV2s julekalenderfantasi og var meget populær.
Comment Medierådet for Børn og Unge anbefaler, at børn mindst skal være fyldt 7 år for at se filmen Oskar og Josefine. Der er scener, der kan være skræmmende for børn under dette alderstrin.