Downton Abbey - en ny æra

Simon Curtis, Storbritannien, 2022

125 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Filmen har en let grundstemning og er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder enkelte triste scener, hvor hovedkaraktererne kommer i let følelsesmæssig affekt. Da de triste scener er relativt kortvarige og har positive forløsninger, vurderes filmen til ikke at kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Dansk titel Downton Abbey - en ny æra
Original titel Downton Abbey: A New Era
Instruktør Simon Curtis
Produktionsland Storbritannien
Produktionsselskab Universal, Universal Pictures
Dansk distribution United International Pictures
Dansk biografpremiere 19.05.2022
Synopsis På godset chokeres Grev Robert, Lady Mary og resten af Crawley-familien af Enkegrevinden af Granthams mystiske fortid. Hun har nemlig arvet en villa i Sydfrankrig fra en gammel bekendt, som de aldrig har hørt om før. Samtidig bliver familien kontaktet af en filminstruktør, som gerne vil benytte Downton Abbey som kulisse i sin nyeste film. Da godsets tag har brug for en kærlig hånd, takker familien ja til tilbuddet og den medfølgende kompensation.
Mens de mest film-skeptiske beboere på Downton Abbey drager mod Sydfrankrig for at besøge familiens nye villa, får de tilbageværende Crawley-familiemedlemmer og deres tjenestefolk en helt unik mulighed for at overvære, hvordan filmmediet fungerer i dets spæde start.