Er kærlige kram over mobilen lige så gode som dem i virkeligheden? Hvor mange timer om dagen må man spille computerspil? Og hvorfor går det nogen gange galt på nettet? Dette er nogen af de spørgsmål som Medierådets folder ”Klædt på til Nettet” tager under kærlig behandling. Blandt andet bliver spørgsmålet om, hvor grænsen går for, hvor meget computerspil det er sundt at spille, behandlet. Et andet vigtigt spørgsmål, der tages fat på er, hvorfor man skal være forsigtig med at lægge alt for personlige billeder på nettet og hvorfor ikke alt er, som det ser ud på nettet. Folderen samler således en række konkrete råd og aktuel viden, der skal være med til at klæde de unge på til nettet.
”En vigtig pointe er, at det ikke handler om at børn og unge er hovedløse og uansvarlige. Tværtimod viser undersøgelser, at de er blevet mere bevidste om at passe på sig selv på nettet. Men samtidig stilles de unge også overfor flere valg i kraft af nettets muligheder og omfang, hvorfor de i den grad har brug for - i en meget tidlig alder – at blive bevidste om nogle af de faldgruber som nettet også indeholder,” udtaler Birgitte Holm Sørensen, professor ved DPU og formand for Medierådet for Børn og Unge.
Folderen indgår også som kapitel i en bog om sikker online adfærd for de unge. Bogen, der hedder ”Klædt af på Nettet”, er bygget op om tre virkelige cases oplevet af unge og beskriver blandt andet, en række af de tanker og følelser de har gjort sig i forbindelse med nogle ubehagelige oplevelser på nettet. Folderen såvel som bogen henvender sig til de ældste folkeskoleelever, deres lærer og forældre og udgives i samarbejde med Turbine Forlaget. Gratis undervisningsmateriale med afsæt i bogen findes her på siden.
Udgiver:
Medierådet for Børn og Unge og Turbine Forlaget 2012
NB: Guiden er udgivet i 2012, og den kan derfor indeholde informationer, som er forældet og links, der ikke længere duer.