Atlantis: Det forsvundne rige

Gary Trousdale, Kirk Wise, USA, 2001

96 min.SpillefilmU/SpillefilmBørnefilm, Animation

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen indledes med en scene, hvor Atlantis oversvømmes af en kæmpe flodbølge, og mennesker og bygninger forsvinder i havet. I dybet støder ekspeditionen på kæmpemæssige havmonstre og der er kampscener med slagsmål, skyderi og eksplosioner.
De actionfyldte scener er hurtigt klippet og understøttes af heftige lydeffekter og underlægningsmusik. Disse ting kan virke voldsomme, men da der er tale om en tegnefilm, og handlingen foregår i et urealistisk eventyr-univers, vurderes filmen kun at virke skræmmende for de yngste børn.
Dansk titel Atlantis: Det forsvundne rige
Original titel Atlantis: The Lost Empire
Instruktør Gary Trousdale, Kirk Wise
Producer Don Hahn
Produktionsland USA
Produktionsselskab Walt Disney Pictures
Dansk distribution Buena Vista International
Tekniske data 2629, 35 mm, Cinemascope, Technicolor, Dolby
Vurderingsdato 05.10.2001
Dansk biografpremiere 09.11.2001
Synopsis Milo Thatchs eneste ønske er at finde byen Atlantis, som ifølge historien forsvandt sporløst i havets dyb. Den stenrige professor Whitmore har den samme drøm og inden Milo ved af det er han på vej ud på sit livs eventyr. Med på ekspeditionen er den seje Kaptajn Rourke, den gale geolog Moliere, dynamitspecialisten Vince og så Cookie - kokken med verdens ulækreste mad. I en ubåd dykker de ned mod havets bund. Pludselig støder de på et uhyre som vogter vejen til Atlantis. Efter en hård kamp når de deres mål og opdager at byen findes! Milo møder den spændende prinsesse Kida, men opdager også at Rourke og de andre har en lumsk plan med i bagagen...
Comment Originalversion på engelsk. Findes også i en dansk taleversion.